Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


velem az van, hogy 1 eu-s projekten dolgozom, azért tűntem el...

 

a projektet ismertetem röviden:

(A projekt fedőneve Zéró kapitány és a facsuhások)

 

2009-től tervezik bevezetni az emberek széndioxid kibocsátásának megadóztatását. így a belégzés ingyenes lesz, csak a kilégzést adóztatják meg.

a belégzést (oxigén fogyasztási adó; azaz OFA) csak 2015-től tervezik megadóztatni, de erről ne fecsegj, mert titok és az életedbe kerülhet, ha kipofázod!

a tüdőkapacitásod bevallása alapján az önkormányzatok fogják kiszabni az adót. a mértéke a kilégzések számától is fog függeni, de nagyjából fejenként úgy 60 ft-ra kellene kihoznom az összeget/nap. egyelőre elakadtam, mert aki pl. fut, az többet lélegez ki, mint aki sétál, ezért nem igazságos egy tarifa alá vetni... valahogy precízen kéne mérni... arra gondoltam, hogy 20 kg össztömeg meghaladása esetén tachográffal kéne felszerelni az embereket, mert a napi átlagsegességből már lehet következtetni a kilégzésszámra is. 20 kiló alatt meg (gyerekek) 900 Ft-os havi átalánydíj lenne megállapítva.

az is szóba kerülhet, hogy a kilégzések számát és a kibocsátott CO2 mennyiséget egy spéci -a száj elé szerelt- készülék mérné és a mért adatokat egy fülbe beépített mikrohullámú adó továbbítaná a számlázó központba (légkörügyi hivatal), és akkor automatice lehetne naponta vonni az emberek számlájáról az összeget, de ez a jövő, ez 2014-re kell, hogy működjön. addig egy egyszerűbb, de azonnal (2009/01/01) bevethető terv kell!

én szívem szerint a tőzsdére is felvinném a kilégzéseket... pl. el lehetne adni a kilégzési kvótákat is másoknak, így a szegényebbek segélyezés nélkül is jövedelemhez juthatnának, amit szintén meg lehetne adóztatni! ha pl. egy szegényember eladja a kilégzéseinek felét, akkor egyszerre spórol (csak fele annyi kilégzési adót kell fizetnie) és jut bevételhez. ehhez csak minden második kilégzését kell visszatartani, ami úgy érhető el, ha minden második belégzését kihagyja! ezzel az ötlettel felhívtam magamra a figyelmet a nagy nemzetközi politikai berkekben is. már akkora a tekintélyem itt az europunijó parlamentyébe', mint Zéró kapitánynak a facsuhások között.

 

 

 Csók mindenkeinek: Vitéz Tébolyfalvi Tatabánya Lajos