Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 A TRANCSÍR

(avagy minden, amit a trancsírról tudni kell)

A TRANCSÍR egy fűevő, légy méretű madár, ha rádszáll, véged, mert 40 tonnát nyom éhgyomorra. teli gyomorral elérheti az 1200 tonnát is. űrhajósok hozták be véletlenül még i.e. 1534-ben.

szerencsére csak egy van belőle, viszont 4000 évig él. ha valahol kilapult embert, gőzmozdonyt, kompot, macskát, sündisznót vagy épületet látsz, ott minden bizonnyal trancsír járt. az égen röptében nagy magasságokban hosszú fehér csíkot húz, ha ilyet látsz a fejed fölött, azonnal menekülj le a metróba vagy kend be magad szalmiákszesszel vagy tarzanvízzel, mert annak a szagát nem szívleli. ha olyan helyre mész, ahol sok a fű (pl. futballpályák, rétek, legelők, sportrepülőterek, margit-sziget) feltétlen legyen nálad szalmiák vagy tarzanvíz!

e helyen hívom fel a civilizált és a civilizálatlan világ figyelmét, hogy ne ejtsük teherbe a trancsírt még véletlenül sem, mert ez esetben többszázezer tojást rak le (állítólag).

ennek beláthatatlan következményei lennének, mert így hetek alatt teljesen elszaporodna. ezért ha valaki netán mégis ellenállhatatlan vágyat érezne a trancsírral való nemi aktusra, az minenképpen használjon óvszert! (a biztonság kedvéért legalább négyet-ötöt!)

vigyázat! a trancsír havonta 1x nagy dudájú, hosszú combú fiatal nőnek álcázza magát!

 

 

 

 

 

A VÉRHÖRCSÖG

 

 

Teljesen ugyanolyan, mint a közönséges hörcsög, csak ez a mutációja háziállatokkal és emberrel táplálkozik. Ha már nagyon éhes, akkor a vadállatokra is rátámad. Rendkívül veszélyes, mert nem lehet agyoncsapni és rögtön a nyaki ütőérre megy rá. Áldozatát 20-30 másodperc alatt kivérezteti, majd szőröstül bőröstül megeszi. Lehetőleg kerüljük!

 

 

 

 

A GANALY ®

 

A GANALY Ázsiában -főleg Mongóliában- tenyésztett rendkívül sokoldalúan hasznosítható cserebogár méretű, tejadó haszon-rovar. Különlegessége, hogy a nőstény ganalyoknak potroh helyett szőrös tőgyük van. Napi 2-3 liter ganalytejet is képesek leadni, de kizárólag sötétben. Mongóliában a 90-es évek közepétől intenzíven ráálltak a ganalytenyésztésre, mert pl. a tehéntartáshoz képest ez egy rendkívül kis helyigénnyel és ráfordítással járó, de felettébb hasznosnak mondható tevékenység. A Mongol sivatagban nagy kiterjedésű ganalytenyészeteket és farmokat üzemeltetnek, de a legtöbb családnál is gyakorta található 1-1 ganaly.  Az üzemek úgy néznek ki, mintha miniatürizált tehenészetek lennének. Érdemes megemlíteni, hogy a ganalytej ivásra nem alkalmas, mert az íze nagyon keserű és pocsék. A ganalytejből készített túró viszont kitűnő csemege, mert az erjesztési folyamat során a ganalytej elveszti a keserűségét. Ezt a túrót GANALYTÚRÓ-nak hívjuk. A ganalytúró legnagyobb import felvevő piacai: USA, Japán, a skandináv-, a Benelux- és a németajkú európai államok, valamint számos lakatlan polinéziai sziget. A belmongol piacon a ganalyvajat is fogyasztják, de ez a termék az enyhe keserű íze miatt exportképtelen. 2001/9/11 óta kísérleti jelleggel a Kaukázusban is tenyésztenek ganalyt. Ott állítják elő a híres kaukázusi ganalytúrót, melyben egyedülálló módon az immunrendszert bámulatos mértékben erősítő nanohalak úszkálnak. Kutatások szerint aki elfogyaszt 1 gramm kaukázusi ganalytúrót, az 8-10 évig garantáltan nem lesz beteg. Emiatt a Egészségügyi Világszervezet /WHO (World Health Organisation)/ és a nagyobb gyógyszeripari cégek a kaukázusi térség permanens szőnyegbombázásának kérelmezését kezdeményezte az ENSZ-nél.

Említésre méltó még, hogy a ganalytőgyszőr sötétben nagymennyiségű sárgás fényt bocsát ki. Ulánbátor repterének kifutópályáit például ganalytőgyszőrrel borították be, így éjjel nem kell kivilágítani, de pl. Tokyo és Stockholm egyes kerületeinek közvilágítását is ganalytőgyszőr-lámpákkal oldották meg. A nemesgázzal töltött energiatakarékos fényforrásokat hamarosan felválthatják a ganalytőgyszőrrel töltött fényforrások, de ezt egyelőre a Nemzetközi Energiahivatal még nem támogatja, mert előnytelenül olcsó és sosem ég ki.

 

Nagyon ritkán előfordul, hogy egy-egy ganaly példány (kizárólag a hím ganaly) viziló méretűre nő. Ezeket egy speciális ganalynyergen megülik és évente egyszer ganaly-viadalokat rendeznek. Ez nemzeti ünnepnek számít Mongóliában, de kezd divatba jönni úgy is, mint turisztikai látványosság. A legnagyobb óriásganaly állománnyal (6 példány) maga a Mongol Kán rendelkezik. Az óriásganalyok sajátossága, hogy nemzőképtelenek, vagyis nem szaporodnak. Tévedés, hogy az elefánt az egyetlen állat, ami nem tud ugrani, mert a ganaly sem tud. Egy ilyen óriásganaly értéke a nemzetközi ganalypiacon elérheti a többmillió $-t is.

A hím ganaly tökein is világító szőr nő, értéküket leginkább a tökein növő világító szőrzet növekedési sebessége határozza meg, de az sem elhanyagolható, hogy az állat mennyire fess.

 

A ganalyürülék afrodiziákumként hasznosítható, többek között a Viagra alapanyaga. A ganalynak számos egyéb felhasználási területe is ismert, de ezeket a későbbiekben publikáljuk.

 

s©h