Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EMŰP- az Első Magyar Űrposta

 

Szenzációs magyar vállalkozás kezdi meg működését szeptembertől!

 

Ez év szeptemberétől világelsőként egy magyar vállalkozás lép be az űrszállítmányozás piacára.

A vállalkozó elmondása szerint az alapötlet arra épül, hogy a nemzetközi űrszállítmányozásban az USA kivételével szinte teljesen hiányzik a privát szféra, de meglét esetén is igen borsos árakon működnek a vállalkozások. A magyar vállalkozás nem kíván versenyt támasztani az űrturizmus területén. A szolgáltatás alapvetően értékküldemények kézbesítésével foglalkozik, és ami megdöbbentő, hogy teszi ezt naprendszeren belül és kívül egyaránt, de elsősorban a Marsra. Elmondása szerint az emberiség Marsra települése már nem a távoli jövő, így az első telepesek fogadásakor igen hasznos lehet, ha értékeik, készpénz megtakarításaik már érkezésük előtt a helyszínen várja őket. A vállalkozás kisebb élelmiszer szállítmányok kiszállítását is vállalja bármely bolygóra. A vállalkozás legnagyobb szenzációja, hogy a piacon eddig megszokott esetenként dollármilliós költségek helyett bárki számára megfizethető tarifálással működik. Szemben az 50.000 USD/kg-os átlagárak helyett a szállítás díja mindössze 1.000 USD/kg!

A küldhető küldemények egyelőre viszonylag korlátozott skálán mozognak, a vállalkozás jelenleg a készpénz-, az ékszer, nagyobb értékű, de kisméretű elektronikai eszközök, orvosi műszerek és berendezések, csokoládé, kannás üzemanyag és tartós élelmiszer szállítását kívánja vállalni.

A NASA érdeklődését is felkeltő vállalkozás üzlet-etikai okokra hivatkozva nemzetközi űrállomásokra, valamint a Holdra nem szállít.

A szolgáltatás jelen online-felületen bárki számára igénybe vehető, mindössze az igény jelzése szükséges. Továbbiak egyeztetés alapján.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.